arai

Om banåkning

Actionpics bandagar passar alla

Att åka bana är utvecklande för dig som förare. Det bidrar till att du blir mer säker på dig själv som förare och lär känna din mc under säkra och kontrollerade former. Actionpics har ett väl beprövat koncept som fungerar. Vi tar hänsyn till samtliga deltagare och har som mål och se till att Du får ut mesta möjliga av ditt deltagande.

Det finns plats för alla

Det finns plats för alla, nybörjare eller erfaren spelar ingen roll. All åkning sker i olika grupper som är anpassade efter tempot för deltagarna i just din grupp, alla ska ha kul och det ska vara utvecklande! Obs! Av säkerhetsskäl så tillåter vi inte custom-motorcyklar!

Gruppindelningen är som oftast Gul, Röd , Blå och Grön.

Gul är den snabbaste gruppen och därefter Röd , sen Blå och därefter Grön som är den lugnaste gruppen.

Du anmäler dig till den grupp som passar ditt tempo oavsett motorcykel. Vi strävar alltid efter jämna grupper med bra flyt i körningen.
Racekåpor, slicks m.m. är godkänt i samtliga grupper.

Skyddsutrustning är obligatoriskt, skinnställ, ryggskydd, stövlar, handskar och hjälm. Gore-tex/textil skyddsutrustning godkänns med överseende endast i den lugnaste gruppen!

Det finns instruktörer för alla deltagare

Vi har erfarna instruktörer i alla grupper, instruktörerna finns där för din skull, vill du så hjälper dom dig med körteknik, spårval m.m. Instruktörerna är erfarna och utbildade som mc-instruktörer. Flera arbetar med uppdrag hos SMC som utbildade Sporthojsinstruktörer, eller inom annan klubbverksamhet och utbildning. Några av instruktörerna är tävlingsförare.

Alla instruktörernas olikheter bidrar till en kraftfull dynamik som gör att alla behov kan tillgodoses, även om du är erfaren och funderar på att börja tävla så finns instruktörer som kan ge dig råd eller tips. Alla har möjlighet att få hjälp under dagen vi kör, kom och prata med oss tidigt på morgonen eller några dagar innan på telefon så matchar vi ihop dig med en lämplig instruktör som anpassar sig efter just dig.

På banan har instruktörerna även en proaktiv funktion för allas säkerhet och för att förebygga onödiga avåkningar. Dom observerar hela tiden vad som sker ute på banan och om någon feedback behöver ges till enskilda förare eller hela gruppen.

Välkommen att anmäla dig, vi ses.